4 Temmuz 2019 Perşembe

“7/24 Bilim” Tübitak 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi




Proje yürütücüsü: Dr.Ercan Tatli - Fen Eğitimi Uzmanı
Proje uzmanı: Dr.Deniz Eroğlu – Matematik Eğitimi Uzmanı
Proje ev sahibi: Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi

16-22 Temmuz 2019 tarihlerinde Burdur’da gerçekleştirilecek olan “7/24 Bilim” adlı projede Burdur’un köylerinde öğrenim gören 20 ortaokul öğrencisi ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde öğrenimine devam eden 12 öğretmen adayı katılımcı olarak yer alacaktır.

7/24 Bilim projesinde yer alan 50yi aşkın fen ve matematik etkinliği 7 gün süresince Burdur’da ve Isparta’da gerçekleştirilecektir. Projede yer alan okul içi etkinlikler üniversitenin Nanoteknoloji Laboratuvarı, Antropoloji Laboratuvarı ve Bilişim Laboratuvarlarında; okul dışı etkinlikler Burdur Gölü, Böcek Müzesi, Arkeoloji Müzesi, Sagallassos Antik Kenti’nde; sanat ve drama etkinlikleri ise şehrin halka açık meydanlarında gerçekleştirilecektir. Projede bilimsel içerikli etkinliklere ek olarak hergün sabahları spor ve oyun aktivitelerine, akşamları da sanat ve kültür etkinliklerine yer verilecektir.  Projenin katılımcıları bilimin en güncel uygulamaları olan “arttırılmış gerçeklik”, “nanoteknoloji” ve “STEM” gibi uygulamaları deneyimleme fırsatı bulacaklardır. Projenin eğitmen ekibi Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi’nin eğitim fakültesi, veteriner fakültesi, fen edebiyat fakültesi ve teknoloji-tasarım fakültelerinde görev yapan 14 öğretim üyesi ve 1 arkeolog, 1 endüstriyel tasarım mühendisi, 1 böcek uzmanı ve 1 bilişim uzmanından oluşmaktadır. Eğitmenlerin yanısıra, proje süresince alanlarında uzman 5 rehber, katılımcı öğrencilere danışmanlık yapacaktır.

7/24 Bilim projesi, 3 temel hedef gözetilerek hazırlanmıştır. Bunlardan ilki kırsal kesimlerdeki ortaokullarda öğrenim gören öğrencilerin, deneyimleme imkanı bulamadıkları bilimsel etkinliklere katılmalarını sağlamaktır. İkinci hedef, projede katılımcı olarak yer alan öğretmen adaylarının, 21.yüzyıl öğretim becerilerinin geliştirilmesidir. Üçüncü hedef ise bütün katılımcıların öncelikli alanlar olarak belirlenmiş olan “endüstriyel tasarım, nanoteknoloji ve robotik/kodlama” ile ilgili etkinliklere katılımını sağlamaktır.

Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde gerçekleşecek olan “7/24 Bilim” projesi Tübitak tarafından finanse edilmektedir.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

7/24 Bilim-Bidaha

“7/24 Bilim - Bidaha” TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesi                Proje yürütücüsü: Dr. Deniz Eroğlu – Ma...